Logo AustriaSK
ISSN 2453-9589

Kľúčový výraz > recept

zverejnené 27.03.2023

Zimná turistika v tirolskom Hohe Salve


V tejto časti Rakúska sa ešte stále lyžuje, slnko je po celý deň a je tu úchvatný panoramatický výhľad ďaleko za Kitzbühelské Alpy.
Čítajte viac ...
zverejnené 06.02.2023

Závin s červenou kapustou - Rotkrautstrudel


Červená kapusta je trvanlivá, zdravá, bohatá na vitamíny a živiny, diétna a pritom chuťovo lahodná. Vedeli ste, že má viac vitamínu C než biela kapusta? To všetko sa teraz v zimných mesiacoch hodí, že? Štrúdľa s kapustou je super aj ako jedlo na výlety, ale aj ako pohostenie.
Čítajte viac ...
zverejnené 10.12.2021

Mozartova bábovka


Mozartova bábovka (Mozart Gugelhupf) patrí ku klasike v rakúskej kuchyni. S týmto jednoduchým a rýchlym receptom sa vám táto bábovka určite podarí.
Čítajte viac ...
zverejnené 19.11.2021

K Vianociam patrí domáci vaječný likér


Okrem vareného vína alebo punča patrí k Vianociam aj vaječný likér. Ten vlastný chutí najlepšie. Môžete si ho vyskúšať pripraviť i doma, naplniť do ozdobných fliaš a venovať ho napríklad ako originálny darček. Tento recept je zo Salzburgerlandu.
Čítajte viac ...
zverejnené 04.10.2021

Päť lesných rastlín pre naše pľúca


Aký užitok majú naše pľúca z liečivých látok z lesa? Pľúca nás zásobujú kyslíkom. Dospelý človek sa nadýchne približne pätnásťkrát za minútu, to je 21.600-krát za deň a 7.884.000-krát za rok. Okrem životne dôležitého zásobovania kyslíkom majú pľúca aj ešte celkom odlišnú funkciu.
Čítajte viac ...
zverejnené 17.01.2021

Tirolské polievky


"Kto je polievky, má pekné guľaté kolená," hovorí jedno trochu svojrázne tirolské príslovie. Pravdepodobne odkazuje na skutočnosť, že v Tirolsku boli polievky od nepamäti až do obdobia pred niekoľkými desaťročiami základným pokrmom. Nie predjedlom, ako v súčasnosti, ale hlavným chodom.
Čítajte viac ...
zverejnené 13.12.2020

Cisárska bábovka - Kaisergugelhupf


Bábovka patrí ku klasike v rakúskej kuchyni. S týmto jednoduchým a rýchlym receptom sa vám cisárska bábovka určite podarí.
Čítajte viac ...
zverejnené 10.12.2020

Kokosky - Kokosbusserl alebo Kokosmakronen


Kokosky sa v Rakúsku nazývajú Kosbusserl. Tieto ľahké cukrovinky sú v Rakúsku obľúbenou pochúťkou, najmä na Vianoce. Nielen na Vianoce stoja ľahučké kokosky za hriech.
Čítajte viac ...
zverejnené 28.10.2020

Štajerské pečené kura - Steirisches Backhendl


Výborný obed len za 45 minút? Upečte si lahodné kura, prílohu už necháme na vás.
Čítajte viac ...
zverejnené 02.10.2020

Jablková štrúdľa


S týmto receptom sa vám podarí jablková štrúdľa, ktorá bude chutiť rovnako výborne ako originál z Rakúska. Tajomstvo jeho náplne? Jablká, hrozienka, oriešková strúhanka a škorica.
Čítajte viac ...
zverejnené 15.03.2020

Tekvicová polievka s opraženými prúžkami zeleniny


Veľmi chutná, zdravá, výživná polievka.
Čítajte viac ...
zverejnené 16.02.2020

Východotirolské Schlipfkrapfen


Aká by bola návšteva Východného Tirolska bez ochutnania miestnej kuchyne. Prinášame vám recept, ako si doma pripraviť tradičné východotirolské Schlipfkrapfen, taštičky plnené zemiakovou zmesou.
Čítajte viac ...
zverejnené 25.11.2019

Waldviertelské makové makrónky - tip na vianočné pečivo


Recept Andreasa Müssauera z prevádzky Café – Konditorei – Bäckerei Müssauer a čokoládovne "Thayataler Schokoladen Manufaktur", Waidhofen/Thaya.
Čítajte viac ...
zverejnené 02.04.2019

Hovädzia špička - Tafelspitz


Hovädzia špička – po nemecky „Tafelspitz“ – je známe rakúske jedlo z hovädzieho mäsa. Ide o časť hovädzieho zadného, ktoré sa varí v mäsovom vývare a podáva sa s pažítkovou omáčkou, jablkovým chrenom a zemiakmi.
Čítajte viac ...
zverejnené 27.11.2018

Ovocný chlebík Kletzenbrot - vynikajúca adventná špecialita


Ak niečo nesmie chýbať počas adventu na prestretom stole, potom je to určite sladký Kletzenbrot s kúskami sušeného domáceho aj exotického ovocia a orechmi. Po prvýkrát si z neho odkroja ráno na Štedrý deň.
Čítajte viac ...
zverejnené 06.09.2018

Pečené štajerské kurča v bylinkovej omáčke


Dobrých receptov nie je nikdy dosť, a preto sa známy rakúsky šéfkuchár, ktorý má svoju vlastnú televíznu show o varení v nemeckej televízii, sa podelil o svoj obľúbený recept na pečené kurča.
Čítajte viac ...
zverejnené 05.09.2018

Jablkový závin od Johanna Lafera


Sezóna jabĺk je tu opäť a známy rakúsky šéfkuchár, ktorý má svoju vlastnú televíznu show o varení v nemeckej televízii, sa podelil o svoj obľúbený recept na jablkovú štrúdľu.
Čítajte viac ...
zverejnené 05.04.2018

Jedli ste už tirolský gröstl?


Tirolský Gröstl je tradičné rakúske jedlo na panvici, ktoré je obvykle vyrobené z varených zemiakov a nakrájaných kúskov hovädzieho alebo bravčového mäsa.
Čítajte viac ...
zverejnené 13.12.2017

Kokosové pusinky


Nielen na Vianoce stoja tieto ľahučké koláčiky za hriech a v Rakúsku sú mimoriadne obľúbené.
Čítajte viac ...
zverejnené 21.10.2017

Recept: viedenský tafelspitz


S týmto receptom sa vám tafelspitz určite podarí a bude chutiť ako viedenský originál. Základom je kvalitné hovädzie mäso, ktoré nakrájate na plátky naprieč vláknom a ako príloha opražené varené zemiaky a pažítková omáčka.
Čítajte viac ...
zverejnené 11.10.2017

Juhotirolská vínová polievka


Táto polievka chutí naozaj super. Podľa tohto jednoduchého receptu sa vám iste podarí.
Čítajte viac ...
zverejnené 09.08.2017

Mrazený dezert s bazovým sirupom a marinovanými broskyňami


V letných horúčavách príde vhod recept na osviežujúcu mrazenú pochúťku.
Čítajte viac ...
zverejnené 06.05.2017

Región pôžitkov Gailtal


Kto cestuje údolím Gailtal za pôžitkami, nesmie určite obísť reštauráciu Sissy Sonnleitnerovej v obci Kötschach-Mauthen. Sissy je kuchárka ako z obrázkovej knihy, stelesňuje úžasnú kombináciu činorodosti a humoru ozdobenú štipkou materinskej lásky.
Čítajte viac ...
zverejnené 15.04.2017

Východotirolská kuchyňa - pesto z všelieku


Pesto z všelieku podľa Michaela Karla (šéfkuchára Gradonna****s Mountain Resort)
Čítajte viac ...
zverejnené 16.12.2016

Linecké koláčiky


Linecké koláčiky sú azda jedným z najznámejších a najtradičnejších vianočných koláčikov v Rakúsku. Prinášame vám recept, ako ich robia.
Čítajte viac ...
zverejnené 14.12.2016

Varené víno na zimné obdobie


Varené víno je jedným z najobľúbenejších zimných nápojov v Rakúsku. Vôňa červeného vína okoreneného klinčekmi a škoricou navodí správnu zimnú náladu a postará sa o príjemné teplo.
Čítajte viac ...
zverejnené 11.04.2016

Juhotirolské „Schlutzkrapfen“


Niektoré veci jednoducho patria dokopy. Tak si napríklad nevieme predstaviť Švajčiarsko bez „Rösti“, Taliansko bez pizze a Južné Tirolsko bez „Schlutzkrapfen“.
Čítajte viac ...
zverejnené 25.01.2016

Štajerský rezeň


od Wirtshaus Steirerkeller
Čítajte viac ...
zverejnené 03.12.2015

Sedliacke perníky zo Štajerska


V tento predvianočný čas vám prinášame overený štajerský recept na perníky.
Čítajte viac ...
zverejnené 31.10.2015

Vanilkové rohlíčky


Podľa čoho sa vie, že sa blížia Vianoce? No predsa, podľa vône! Keď sa začne v celej zemi šíriť lákavá vôňa vanilky, škorice, pražených mandlí a orieškov, je isté, že nastal čas usilovného pečenia vianočných cukroviniek.
Čítajte viac ...
zverejnené 27.07.2015

Kuchynská klasika z kukuričnej kaše


Kukuričná kaša sa pôvodne považovala za „pokrm chudobných“, neskôr sa ale vypracovala na oceňovanú klasiku vorarlberskej kuchyne.
Čítajte viac ...
zverejnené 07.07.2015

Krémová polievka z hruškového muštu - Mostviertler Mostsuppe


Polievka s miestnym muštom (väčšinou) zo šťavnatých hrušiek a jabĺk.
Čítajte viac ...
zverejnené 13.06.2015

Štajerské plnené buchty


Ak ste dostali chuť na sladké, pripravte si výborné plnené buchty podľa nasledujúceho receptu.
Čítajte viac ...
zverejnené 09.06.2015

Špargľa s petržlenovými zemiakmi a holandskou omáčkou


Pri príprave špargle je najťažšie uchovať jej delikátnu chuť. V Dolnom Rakúsku sa pestuje špargľa výbornej kvality. Počas jej sezóny ju nájdete na jedálnom lístku väčšiny reštaurácií. Podáva sa ako predjedlo, alebo sa z nej môžu vyrábať dezerty, prípadne si ju môžete objednať aj ako hlavný chod. Zvyčajne sa podáva so strúhankou alebo holandskou majonézou.
Čítajte viac ...
zverejnené 30.03.2015

Zillertalské taštičky - dávka energie s tradíciou


Dedinské slávnosti v tirolskom Zillertale sú známe svojou prívetivou atmosférou a miestnymi špecialitami. Jedna takáto dobrota nesmie chýbať na žiadnej slávnosti: Zillertalské taštičky.
Čítajte viac ...
zverejnené 24.01.2015

Fašiangové šišky (Faschingskrapfen)


Vznik šišky je opradený mnohými legendami. Viedenčania prisahajú, že toto chutné pečivo vymyslela pekárka Cäcilie Krapf, Mandoletti, ktorá v roku 1690 vo svojom obchodíku pri bráne Peilertor vyrobila „Cilikugeln“, známe po celej Viedni, a počas fašiangov ich plnila zaváraninou.
Čítajte viac ...
zverejnené 30.11.2014

Srnčie ragú na ríbezľovej smotane (Rehragout in Ribiselrahm)


Nenechajte sa ponúkať a ochutnajte.
Čítajte viac ...

Viete že...

V nedeľu sú všetky potraviny (vrátane supermarketov) a obchody zatvorené. Výnimkou sú reštaurácie a pohostinstvá.

Registrácia
pre odber noviniek

Emailová adresa:

Meno:
Priezvisko:

Pre odosielanie newsletterov používame metódu DOUBLE OPT IN. To znamená, že naše e-maily s novinkami budete dostávať iba vtedy, ak v e-maile s potvrdzovacím linkom, ktorý vám zašleme na vašu e-mailovú adresu, potvrdíte aktiváciu služby Newsletter. Ak si nebudete viac želať zasielanie newsletterov, môžete ich zasielanie kedykoľvek zrušiť, a to kliknutím na príslušný link pre odhlásenie z odberu newslettera, umiestnený priamo v každom newsletteri, alebo kontaktovaním našej zodpovednej osoby. Viac o ochrane osobných údajov nájdete » TU «






Kalendár udalostí

« Júl 2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011
August 2024 »
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345













Kategórie

Spolková krajina

Archív

2024   07060504030201
2023   121110090807060504030201
2022   121110090807060504030201
2021   121110090807060504030201
2020   121110090807060504030201
2019   121110090807060504030201
2018   121110090807060504030201
2017   121110090807060504030201
2016   121110090807060504030201
2015   121110090807060504030201
2014   121110090807060504030201
2013   121110090807050302

Kľúčové výrazy

Eurovision Song Contest Eurovízia ITF Incheba Kulinárske Mozart NorthWestNatives Rakúsko Robot Challenge 2014 Salzburg Schönbrunn Viedeň ZOO Zotter kam s deťmi kamera v aute kone múzeum výstava čokoládovňa Štajersko