2021-11-19
Okrem vareného vína alebo punča patrí k Vianociam aj vaječný likér. Ten vlastný chutí najlepšie. Môžete si ho vyskúšať pripraviť i doma, naplniť do ozdobných fliaš a venovať ho napríklad ako originálny darček. Tento recept je zo Salzburgerlandu.
Potrebujeme: 20 dkg práškového cukru 8 bio vajec 1 sáček vanilkového cukru 1 pohár smotany 2,50 dl rumu (niekedy namiesto rumu skúste mandľový likér) vanilkový lusk podľa chuti kondenzované mlieko
Príprava: Vyšľahajte žĺtka s cukrom do peny. Pridajte smotanu, podľa chuti kondenzované mlieko, zrniečka z vanilkového lusku. Za stáleho miešania priveďte k varu. Zmes začne hustnúť. Potom hrniec dajte preč zo sporáka a nechajte tekutinu vychladnúť. Potom prilejte rum alebo mandľový likér a naplňte do fliaš. Nezabudnite ho skladovať na chladnom mieste, ideálne v chladničke.
Zdroj: Salzburgerland Tourismus Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.