2021-10-19
Áno, konkrétne z Horného Rakúska, z oblasti na okraji národného parku Kalkalpen. Práve tu sa Helmut Schlader v roku 2011 rozhodol založiť farmu na chov jeseterov a malých jeseterov, ktorá sa špecializuje na výrobu kaviáru.
"Náš jeseter sibírsky a jeseter malý, z ktorých pochádza kaviár, pláva v krištáľovo čistej vode z horských prameňov," zdôrazňuje Helmut Schlader, "a práve vďaka tejto vode a len miernemu obsahu soli má alpský kaviár svoju orieškovú chuť." Skvelú chuť regionálneho kaviáru objavilo už mnoho obchodov s delikatesami a špičkových reštaurácií v celom Rakúsku, kde ho je zároveň možné aj kúpiť. Patrí medzi ne reštaurácia Rosenbauchs v Ebreichsdorfe v Dolnom Rakúsku, Astoria Resort v Seefelde v Tirolsku a Waldschänke v Grieskirchene v Hornom Rakúsku.
Od októbra do júna ponúka obchod na farme Helmuta Schladera okrem kaviáru každú sobotu od 12:00 do 17:00 aj predaj filé z jeseterov alebo dokonca celých rýb.
Alpenkaviar Helmut Schlader 4571 Kniewas 26, Steyrling
Zdroj: Osterreich Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Sacherova torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou. Táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne a jej receptúra je držaná v tajnosti.