Logo AustriaSK
ISSN 2453-9589

Krémová tekvicová polievka – Kürbiskremsuppe s tekvicovým olejom

2014-09-12
Je to nenapodobiteľnou arómou a chuťou alebo tým, že tekvicový olej je stopercentne prírodný? Milovníci si každopádne vždy nakúpia hneď zopár fliaš. Tradične sa táto štajerská špecialita používa k príprave najrôznejších šalátov, hodí sa však výborne k zjemneniu iných jedál, ako napríklad polievok, cestovín, omáčok, ryže a nátierok.



© Steiermark Tourismus/ Pixelmaker



Teraz Vám naservírujeme kľúč ku klasickej krémovej tekvicovej polievke.

Prísady pre 4 osoby:
• 400 g tekvicovej dužiny
• 1 stredne veľká cibuľa
• 1 nastrúhaná mrkva
• 2 PL múky
• trochu slnečnicového oleja
• 1 l hovädzieho vývaru
• soľ
• biele korenie
• 1 štipku mletej rasce
• 1/8 l smotany na šľahanie
• cca 3 PL crème fraîche
• 1 PL jablčného octu

Na dekoráciu:
• 1 PL smotany
• trochu tekvicového oleja

Na smažené žemľové kúsky:
• 1 žemľa z predošlého dňa
• 1 vajce
• 1 PL mlieka
• 1 PL masla

Príprava:

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na horúcom oleji speníme cibuľku, pridáme nastrúhanú mrkvu a tekvicu, krátko osmažíme a posypeme múkou.
Tekvicu dobre premiešame, zalejeme hovädzím vývarom, osolíme a okoreníme a ochutíme rascou. Polievku necháme tak dlho vrieť, kým tekvica nezmäkne. Polievku premixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko. Ochutíme šľahačkou, crème fraîche a jablčným octom.

Žemľu nakrájame na 8 kúskov. Vajce vyšľaháme s trochou mlieka. Kúsky žemle namočíme vo vajci a z obidvoch strán osmažíme na masle. Polievku servírujeme so smotanou a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja. Kúsky žemle servírujeme zvlášť.



Spracoval: Dana Illéšová
Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.

Viete že...

Pracovná doba je väčšinou od 9,00 do 18,00, väčšina obchodov je v Rakúsku, s výnimkou obchodov so suvenírmi, prípadne predajní chleba a pečiva, v nedeľu zatvorená.

Registrácia
pre odber noviniek

Emailová adresa:

Meno:
Priezvisko:

Pre odosielanie newsletterov používame metódu DOUBLE OPT IN. To znamená, že naše e-maily s novinkami budete dostávať iba vtedy, ak v e-maile s potvrdzovacím linkom, ktorý vám zašleme na vašu e-mailovú adresu, potvrdíte aktiváciu služby Newsletter. Ak si nebudete viac želať zasielanie newsletterov, môžete ich zasielanie kedykoľvek zrušiť, a to kliknutím na príslušný link pre odhlásenie z odberu newslettera, umiestnený priamo v každom newsletteri, alebo kontaktovaním našej zodpovednej osoby. Viac o ochrane osobných údajov nájdete » TU «






Kalendár udalostí

« November 2025
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
December 2025 »
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345













Kategórie

Spolková krajina

Archív

2025   1110090807060504030201
2024   121110090807060504030201
2023   121110090807060504030201
2022   121110090807060504030201
2021   121110090807060504030201
2020   121110090807060504030201
2019   121110090807060504030201
2018   121110090807060504030201
2017   121110090807060504030201
2016   121110090807060504030201
2015   121110090807060504030201
2014   121110090807060504030201
2013   121110090807050302

Kľúčové výrazy

Burgenland Dolné Rakúsko Horné Rakúsko IKONO Korutánsko Neusiedlersee Pressburger Zeitung Salzbursko Schloss Hof Schönbrunn Tirolsko VIedeň Vianoce Viedeň Voralberg ZOO VIENNA festival hotel kam s deťmi kaviareň lyžovačka súťaž tip na výlet Štajersko štrúdľa