Potrebujeme (25 porcií): 260 g masla, 1 ks vaječný žĺtok, 20 g čerstvého droždia, 400 g hladkej múky, 60 ml mlieka, 40 g práškový cukor
Plnka: 2 bielky, 210 g kryštálového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 1 vajce (na potretie), 40 g práškového cukru na posypanie
Príprava: Rozpustíme droždie v studenom mlieku a dobre rozmiešame spolu s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Múku dáme na pracovnú dosku, spravíme v nej jamku, nastrúhame maslo, pridáme žĺtky a droždie. Všetko rýchlo vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 30 - 40 minút odpočívať pri izbovej teplote. Zatiaľ si pripravíme náplň: bielok vyšľaháme dotuha nad parou. Jemne pridávame cukor. Odpočinuté cesto rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 4 mm. Obidva diely natrieme bielkovou masou, posypeme mletými orechmi. Cesto opatrne z jednej strany zrolujeme a začneme vykrajovať veľkou lyžicou. Vzniknuté rožteky rovnomerne dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rožteky potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C približne na 20 minút pri spodnom a hornom ohreve. Rožteky necháme vychladnúť a posypeme kryštáľovým cukrom.
Autor: Zdroj: Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Hotely a reštaurácie poskytujú široké možnosti stravovania a ceny účtov vo väčšine prípadov zahrňujú už aj poplatok za služby.