2016-04-03
Raz ráno v roku 1890 sa po noci plnej sladkých snov cukrársky majster Paul Fürst zobudil a s chuťou sa pustil do tvorby pralinky, ktorá dobyla svet.
(c) Austria.sk
Mozartova gula sa skladá, ba priamo komponuje, z kvalitného pistáciového marcipánu, najjemnejšieho nugátového krému a vynikajúcej tmavej čokolády. Patrí k najobľúbenejším suvenírom zo Salzburgu. Vydajte sa za ňou do kaviarne – cukrárne majstra Fürsta alebo navštívte najstaršiu kaviareň v Rakúsku Café Tomaselli, kam s obľubou chodieval i sám Mozart. Či si objednával mélange, capuccino, malé či veľké espreso, nevieme. Zato vieme, že káva je tu vynikajúca a múčniky takisto. Či si dáte jablčný závin, Esterhazyho rez alebo priamo Mozartovu tortu, vždy si skvele pochutíte.
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.