2015-06-20
Leto na zámku Schloss Hof sa nesie v znamení pôžitkov. Nechajte sa doslova rozmaznávať plejádou letných podujatí vo vidieckom raji princa Eugena.
(c) Jutta Kirchner
Počas exkluzívneho večerného podujatia „Baroko vo svetle sviečok s pohárom sektu“ spoznáte najväčšie rakúske vidiecke sídlo vďaka prehliadke zámku a pivníc z celkom inej perspektívy. Večer, ktorý začne úvodným pohárom sektu na impozantnej tretej záhradnej terase, štýlovo doznie v trojchodovom barokovom menu v reštaurácii „U bieleho páva“. Toto podujatie si môžete počas leta vychutnať hneď niekoľkokrát a síce v termínoch: 27.06.,11.07. a 8.8. ako aj na jeseň 3.10.2015 vždy so začiatkom o 18:00 hod.: cena je 45,- €, zahŕňa vstup, prehliadku, úvodný pohár sektu a trojchodové menu. Na podujatie je nutné sa objednať vopred emailom na office@schlosshof.at.
Vidieť zámocký areál v mesačnom svite je možné len dvakrát ročne. 3.7. a 29.8.2015 vždy v čase 18:00 - 23:00 hod. majú návštevníci možnosť zabaviť sa pri príjemnej hudbe, pozrieť si ukážku barokových tancov či ohňovú šou a vychutnať si romantický piknik v rozprávkových záhradných zákutiach. Piknikové koše plné chutných dobrôt si môžete objednať priamo na stránke zámockej gastronómie www.schlossgastronomie.at. Cena vstupenky je 19,- €. Rezervácia vstupeniek na office@schlosshof.at.
Kto má chuť siahnuť po kuchárskej vareche sa iste poteší workshopu „Barokové lahôdky“. Po absolvovaní špeciálnej prehliadky s názvom „Kulinárska cesta časom“ si hostia sami pripravia päťchodové barokové menu pod vedením zámockého gastronóma Davida Slobodu. Popri skvelých lahôdkach nesmie chýbať ani výborné vínko. Termíny pre toto podujatie sú 21.08., 04.09., 25.09.2015 vždy o 18:00 hod.. Podujatie trvá 4 hodiny, cena je 95,- € a zahŕňa vstup, prehliadku, menu, víno, minerálku a kávu. Bližšie informácie a objednávky na : +43 2285 20000-31, office@schlossgastronomie.at
Spracoval: Dana Illéšová Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.