2025-02-14
Od svojho otvorenia v roku 1995, Krištáľový svet Swarovski nadchol viac ako 17 miliónov návštevníkov. Patrí k najvýznamnejším pamiatkam v Rakúsku. V jubilejnom roku bude okrem rôznych podujatí otvorený aj nový kabinet kuriozít a do Wattens sa vracia aj obľúbené cirkusové divadlo Roncalli.
Krištáľový svet Swarovski je už 30 rokov jednou z najdôležitejších atrakcií Rakúska. 8. mája 2025 otvoria novú komnatu zázrakov, ktorú navrhol renomovaná japonská umelkyňa v oblasti inštalácie a performance Chiharu Shiota. Chiharu vystavuje svoje umenie po celom svete, vrátane Gropius Bau v Berlíne a Hammer Museum v Los Angeles.
V jubilejnom roku 2025 budú môcť návštevníci opäť zažiť cirkusovú atmosféru. Priestranná záhrada sa od 11. júla do 24. augusta 2025 opäť stane cirkusovým ringom, v ktorom predvedú veľkolepé vystúpenia prvotriedni umelci z Circus Theatre Roncalli. "Festival sa stal neoddeliteľnou súčasťou nášho letného programu, keďže Cirkusové divadlo Roncalli a my sledujeme rovnaký cieľ: ponúknuť našim hosťom skvelý čas s ľahkosťou, šťastím a úžasom. Nadšenie z cirkusu, ktorý tento rok všetkých prekvapí úplne novým predstavením, je neutíchajúce," hovorí spokojne Stefan Isser, výkonný riaditeľ Swarovski Kristallwelten.
Tento rok má Swarovski ešte viac špeciálnych ponúk špeciálne pre rodiny. Na Veľkú noc (od 11. do 27. apríla 2025) sa detektívi všetkých vekových kategórií môžu pustiť do najväčšieho lovu veľkonočných vajíčok v Tirolsku. V ponuke sú aj tvorivé dielne pre záujemcov vo veku od 12 do 99 rokov. Okolo Turíc (7. až 22. júna) oslavuje Krištáľový svet svoje 30. narodeniny pestrým programom pre celú rodinu. Na jeseň (17. októbra až 9. novembra 2025) čaká hostí nový ročník Halloweenskeho festivalu, ktorý upozorní na pôvab, hrôzu a halloweenske zvyky rôznych kultúr.
Autor: gd Zdroj: Kristalwelten Swarovski Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.