Potrebujeme: 300 g hladkej múky 1 balenie suchého droždia 1 vajce 1 žĺtko 40 g masla 30 g kryštálový cukor 150 ml mlieka 1 polievková lyžica rumu 1 štipka soli slivky škorica a vanilkový cukor
Príprava: V miske zmiešame múku, droždie, vajce, žĺtko, rozpustené maslo, kryštálový cukor, vlažné mlieko, rum, soľ. Uhnietime cesto, prikryjeme uterákom a necháme kysnúť, až kým sa jeho objem zdvojnásobí. Zatiaľ si zo sliviek vyberieme kôstky a rozštvrtíme ich. Nakysnuté cesto rozvaľkajte, položte na plech, poukladajte slivky šupkou nadol a posypte zmesou škorice a vanilkového cukru. Pečieme pri teplote 180° asi 50 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: Weinviertel Tourismus Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Rakúska ťahaná štrúdľa, alebo strudel, patrí k tradičným rakúskym receptom. Je však známa a obľúbená vo všetkých krajinách bývalého Rakúsko-Uhorska, ale aj na celom svete. Charakteristická pre tento zákusok, je špecifická úprava cesta, ktoré sa ručne naťahuje na veľmi tenučkú, až priehľadnú hrúbku.