2018-04-05
Tirolský Gröstl je tradičné rakúske jedlo na panvici, ktoré je obvykle vyrobené z varených zemiakov a nakrájaných kúskov hovädzieho alebo bravčového mäsa.
Môžete si ho pripraviť aj doma podľa nasledujúceho receptu:
Potrebujeme: 600 g zemiakov 2 lyžice oleja 1 veľkú cibuľu 250 g hovädzieho vareného mäsa soľ a čierne korenie 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate majoránka rasca maslo
Príprava: Uvarte zemiaky, ošúpte a nechajte vychladnúť. Nakrájajte na tenké plátky. Nasekajte varené hovädzie mäso nahrubo. Cibuľu najemno. Vo veľkej panvici zahrejte olej a osmahnite v ňom cibuľu. Osoľte, okoreňte a ochuťte majoránkou, a ak sa vám zapáči, posypte rascou. Vložte mäso a opečte do zlatista až chrumkava. V inej panvici si pripravte volské oko, ktoré podávajte s jedlom. Ako ďalší doplnok sa hodí kapustový šalát alebo zeleninový šalát.
Zdroj: Tirol Werbung Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Ako prejav uznania dobrých služieb sa zvykne dávať sprepitné vo výške cca 5% účtovanej čiastky.