Prísady na 4-6 porcií: 3 vajcia 200 g vyšľahanej smotany čerstvá mäta na ozdobenie 2 žĺtky 4 tvrdé broskyne 100 ml sirupu z bazových kvetov 100 ml broskyňovej šťavy
Príprava: 1. Vajcia, žĺtky a 70 ml bazového sirupu dáme do misy na šľahanie, zmiešame a postavíme na vhodný hrniec s vriacou vodou. Vaječnú zmes šľaháme asi 6 minút nad parou do peny. Misu zoberieme z hrnca a s ručným ponorným mixérom šľaháme na ľade asi 5 minút, kým sa nevytvorí hustá pena. Vyšľahanú šľahačku opatrne pridáme do vaječnej peny. Zmes nelejeme do formy vystlanej fóliou a necháme zamraziť asi 5 hodín v mrazničke. 2. Medzitým rozpolíme broskyne na polovicu, odstránime kôstky. Polovičky nakrájame na čo najtenšie plátky a marinujeme v broskyňovej šťave a zvyšnom bazovom sirupe. 3. Formu nakrátko ponoríme do horúcej vody. Mrazený dezert vyklopíme a nakrájame na pravouhlé kúsky a uložíme na tanier. Marinované broskyňové plátky poukladáme na mrazený dezert a ozdobíme čerstvo natrhanými lístkami mäty.
Autor: Zdroj: Steiermark Tourismus Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
Viete že...
Viedeň má jedno z najvyšších čísel počtu samovrážd na svete.