Slow Food Travel vysoko ocenený
2017-04-22
"Slow Food Travel Destination" bol prvý projekt na svete a týkal sa korutánskeho regiónu Gailtal a Lesachtal. Keďže je prvým, je aj dobrým príkladom pre ostatných. Za svoj prínos a perfektné prepojenie zdravej ekonomiky s vášňou, bol ocenený významnou rakúskou cenou.
© Hannes Krainz
Cestovať za dobrým jedlom, toto platí nielen pre domácich, ale i pre hostí z ďaleka. Preto aj vznikol projekt, ktorý spolupracuje s ubytovacími zariadeniami "Slow Food Travel Alpe Adria". Tím musel splniť prísne kritériá kvality a tímovej spolupráce pri interakcii s dodávateľmi potravín, reštauráciami a ubytovacími zariadeniami. V prvej destinácii na svete Slow Food Travel v Gailtal a Lesachtal sa to podarilo.
Cieľom je zachovať tradičný spôsob práce, dobré a čerstvé potraviny a zapojiť domácich obyvateľov a hostí do výrobného procesu (spoločná výroba) a sprostredkovať jedinečné regionálne, čerstvé potraviny s pôsobivými príbehmi. Či už ide o produkty ako chlieb a pečivo, bylinky, syry, slaninu, mliečne výrobky, med, vajcia, pivo,... Myslenie a práca orientované do budúcna pridáva regiónu istotu a optimizmus na život pre mladých ľudí vo vidieckych oblastiach, vrátane maximálnej spolupráce so "Slow Food Travel Alpe Adria".
A preto získal tento unikátny a ukážkový projekt "Slow Food Travel Destination" cenu Primus 2017. Cenu odovzdala vyznamná rakúska porota zástupcom regiónu: Ingeborg Daberer (ARGE predseda), Sepp Brandstätter, Hubert, Zankl, Herwig Ertl, Gertrude Ortner (Kärnten Werbung) a Christopher Gruber (NLW Tourismus Marketing GmbH).
Zdroj: Slow Food Travel Alpe Adria Spracoval: (gd) Preberať obsah stránky je možné len so súhlasom redakcie. Všetky práva vyhradené.
|
|
|